"Of ik rij tegen een boom, of ik stop met drinken"

Getuigenis Philip Muls in Gert Late Night

Taboes doorbreken en behandeling/begeleiding bij psychische maar ook verslavingsproblemen toegankelijk maken, daar zet Karus op in.

Ook Philip Muls, die jarenlang kampte met alcoholafhankelijkheid, gaat de strijd met de taboesfeer aan. Met zijn boek 'Reiziger, de waanzin voorbij' probeert hij een boodschap van hoop mee te geven over het leven na de verslaving.

Reiziger, de waanzin voorbij

Het hoofdpersonage is zakenman Peter Baer, het alter ego van auteur Philip Muls. Peter is niet alleen verslaafd aan alcohol, maar evenzeer aan dwangmatig denken en doen. Wanneer hij na de zoveelste keer in een afkickcentrum besluit voorgoed de drank af te zweren, navigeert hij maandenlang door een mijnenveld van existentiële twijfels. Demonen uit het verleden komen in alle kracht terug opduiken, nu ze niet langer door alcohol kunnen worden verjaagd.


‘Reiziger – De Waanzin Voorbij’ is een aangrijpend, authentiek logboek van de eerste twee nuchtere jaren van een ex-verslaafde. Het fysiek en psychologisch ontwennen is een belangrijk facet, maar nog veel belangrijker is het leren kijken naar de dingen zoals ze echt zijn, waardoor je je ware ik weet terug te vinden.

Philip Muls - reiziger

Interview Gert Late Night

De publicatie van zijn boek enkele weken geleden, leidde tot een interview aan boord van de boot van Gert Late Night. De getuigenis maakt heel wat los in Vlaanderen. Wil je het fragment herbekijken, dan kan dat via de website van P-magazine.