IBW De Nieuwe Horizon en IBW Centrum onderweg worden IBW Tendens vanaf 1 januari 2021!

Vanaf 1 januari 2021 wordt het Initiatief Beschut Wonen (IBW) één geheel binnen KARUS vzw. IBW Centrum Onderweg en IBW De Nieuwe Horizon fusioneren namelijk samen tot 'IBW Tendens' met als slogan 'de kracht van verbinding'. 

Volwassen met langdurige psychiatrische kwetsbaarheden die geen opname in een ziekenhuis of continue begeleiding (meer) nodig hebben, maar (nog) niet in staat zijn volledig zelfstandig in de maatschappij te wonen, kunnen bij het Initiatief Beschut Wonen terecht in groepswoningen, individuele studio of voor ondersteuning in hun eigen woonomgeving. 

Logo_Tendens

Vanaf 1 januari 2021 kan men hiervoor terecht bij het nieuwe 'IBW Tendens'. De naam ‘Tendens’ is er niet zomaar gekomen: het is het resultaat van een gezamenlijk denkproces ‘zorggebruikers en teamleden’. Personen die het traject bij IBW doormaken, gaan namelijk ‘op weg’, richting re-integratie in de maatschappij. Ze maken dus ook een ‘Tendens’ mee, een evolutie, een tendens richting de toekomst.

Met als slogan ‘de kracht van verbinding’ geeft het nieuwe Tendens team ook aan dat ze er samen voor willen gaan, met de zorggebruikers, met de samenwerkingspartners, met het team… betekenisvolle verbinding maken is cruciaal om een kwalitatieve zorg – op maat van de zorggebruiker– te kunnen aanbieden.  

 

Naast het fusioneren van beide initiatieven beschut wonen tot één nieuw geheel zal vanaf 1 januari 2021 vzw Karus de inrichtende macht zijn van IBW Tendens.

De beslissing tot fusioneren kwam er naar aanleiding van het Besluit van de Vlaamse Regering die aan de initiatieven van beschut wonen een schaalvergroting oplegt vanaf 1 januari 2022. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat we, met de overdracht van beide initiatieven naar vzw Karus, een toegevoegde waarde kunnen bieden aan de dienstverlening naar onze zorggebruikers en andere actoren in het zorglandschap.

De contactpersonen voor het initiatief zijn: 

  • Gert De Glas : coördinator  Gert.De.Glas@tendensibw.be 
  • Dr. Marieke Strobbe : coördinerend arts-psychiater Marieke.Strobbe@karus.be

Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.